4 sărbători și evenimentele ale lunii noiembrie în Germania
Introducere
Ce se întâmplă în Germania în luna noiembrie? Sigur, se face frig, dar vă puteți încălzi cu un pahar de Glühwein (vin fiert) în timp ce piețele de Crăciun se deschid, puteți urmări paradele copiilor care merg la lumina felinarelor și puteți merge pe pârtiile unora dintre cei mai frumoși munți din Europa.
Noiembrie poate fi o perioadă liniștită pentru a vizita Germania. Este mai puțin costisitoare pentru cazare și atracții, iar localurile mai mici intră în modul de repaus cu timp de lucru mai scurt.
Vremea nu este, de asemenea, un punct culminant în această perioadă a anului, cu multe zile triste, ploioase și chiar zăpadă timpurie. Cu toate acestea, Germania se pregătește pentru un noiembrie plin de evenimente incitante care răspund diverselor interese. De la festivaluri istorice la sărbători de jazz, există evenimente pentru toate gusturile.
Cuprins:
- Allerheiligen (Ziua tuturor sfinților)
- Martinstag (Ziua Sfântului Martin)
- JazzFest Berlin
- Kölner Karneval (Carnavalul de la Köln)
1. Allerheiligen (Ziua tuturor sfinților)
În timp ce mulți occidentali salută spiritele de Halloween pe 31 octombrie, în Germania importantă este ziua 1 noiembrie, care este Ziua Tuturor Sfinților (Allerheiligen) și 2 noiembrie pentru Ziua Tuturor Sufletelor (Allerseelen). Vizitele la cimitir sunt obișnuite, precum și cadourile copiilor Allerheiligenstriezel (produse de patiserie cu drojdie împletită).
În mod tradițional, catolicii participă la o slujbă specială în biserică, aprind lumânări și se roagă pentru rudele decedate. Ei pot vizita, de asemenea, mormintele rudelor decedate și ale prietenilor de familie. În zonele catolice, multe cimitire sunt decorate cu flori, iar lumânările sunt aprinse de îndată ce începe să se întunece după-amiaza târziu.
Istorie
Unele surse spun că originile Zilei Tuturor Sfinților datează din 609 d.Hr. sau 610 d.Hr., când Panteonul din Roma a fost consacrat Sfintei Fecioare și tuturor martirilor. Aceasta a coincis cu sărbătoarea pre-creștină a Lemurilor, care i-a onorat pe toți morții. Cu toate acestea, alte surse au date diferite.
Simboluri
În unele zone din Germania, un Newweling simbolizează Ziua Tuturor Sfinților. Un Newweling este format din două sau mai multe fitiluri de lumânare înmuiate în ceară și înfășurate în jurul unei forme în formă de con. Forma este îndepărtată înainte ca lumânarea să fie aprinsă. În mod tradițional, fiecare fitil pentru lumânare este înmuiat în ceară roșie, albă, albastră, galbenă sau verde și sunt folosite două sau mai multe culori diferite pentru fiecare lumânare.
2. Martinstag (Ziua Sfântului Martin)
Ziua Sfântului Martin (Martinstag) pe 11 noiembrie este o sărbătoare religioasă în Germania, care este deosebit de populară în rândul copiilor. Este dedicat Sfântului Martin din Tours și celebrează modestia și altruismul.
Mulți copii își construiesc propriile felinare înainte de data de 11 noiembrie. Seara de Sf. Martin au loc procesiuni cu felinare (Martinsumzüge sau Laternenumzüge) în orașe și orașe din toată Germania. Adesea, aceștia sunt conduși de un actor, de obicei îmbrăcat ca un soldat roman călare pe un cal. La sfârșitul procesiunii oamenii se adună în jurul unui foc mare pentru a cânta cântece dedicate Sfântului Martin, mănâncă produse de patiserie dulci și beau vin fiert (Glühwein). Mulți germani sărbătoresc Ziua Sf. Martin cu o masă festivă în care gâsca sau rața prăjită (Martinsgans) sunt în mod tradițional servite ca fel principal.
Istorie
Tradiția de a mânca o gâscă (astăzi adesea înlocuită cu o rață) de Sf. Martin se crede că se bazează pe sistemul fiscal medieval. 11 noiembrie era ziua plății și adesea datoria fiscală era plătită cu o gâscă. Se crede că acesta este și motivul pentru care gâștele joacă un rol atât de important în legendele despre Sfânt. O altă poveste populară este despre un stol de gâște care a trădat ascunzătoarea lui Martin în timp ce acesta încerca să se ascundă de oamenii din Tours, când au vrut să-l facă episcop.
3. JazzFest Berlin
Fondat în 1964, Festivalul de Jazz de la Berlin este unul dintre cele mai importante evenimente de jazz din lume. Trupe mari și ansambluri de format mare, vedete internaționale de jazz și orchestra de film german Babelsberg concertează în timpul evenimentului de patru zile în festivaluri istorice din oraș.
Cea de-a 60-a ediție a Jazzfest Berlin oferă un spațiu pentru muzică jucăuș și intuitiv și reunește diferite generații în 36 de proiecte. Trecutul, prezentul și viitorul sunt conectate la mai multe niveluri în programul festivalului – atât în experiența trăită a muzicienilor care au petrecut decenii redefinind constant regulile muzicii, cât și în potențialul creativ al unui grup de oameni care sunt văzuți ca experți. când vine vorba de joc și intuiție: copiii.
4. Kölner Karneval (Carnavalul de la Köln)
Carnavalul de la Köln (germană: Kölner Karneval) este un carnaval care are loc în fiecare an în Köln, Germania.
În mod tradițional, „al cincilea sezon” (sezonul carnavalului) este declarat deschis la ora 11 și 11 în data de 11 a lunii a 11 noiembrie. Spiritul carnavalului este apoi suspendat temporar în perioada Adventului și Crăciunului și revine cu seriozitate după 6 ianuarie, de Bobotează, în Anul Nou. Vremea veseliei pe străzi este declarată oficial deschisă în piața centrală „Alter Markt” în joia înainte de începerea Postului Mare.
Carnavalul de stradă, un festival de stradă de o săptămână, numit și „zilele nebune”, are loc între Joia Grasă (Weiberfastnacht) și Miercurea Cenușii (Aschermittwoch). Punctul culminant al carnavalului este Lunea Trandafirilor (Rosenmontag), cu două zile înainte de Miercurea Cenușii. În toate aceste zile, oamenii din Köln ies pe stradă cu măști. Salutul tipic în timpul festivalului este Kölle Alaaf!, o frază Kölsch.
Concluzie
Cu multe evenimente de neratat, luna noiembrie în Germania va fi cu siguranță plină de emoție și experiențe culturale.
Pe măsură ce sezonul sărbătorilor se apropie, piețele de Crăciun din Germania urmează să se deschidă. Piața Îngerilor din Köln, una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun, se deschide la începutul lunii noiembrie. Multe alte piețe de Crăciun populare din toată țara își deschid porțile pe 27 noiembrie, inclusiv cea mai veche piață de Crăciun din Germania, Streizelmarkt din Dresda, pe 29 noiembrie.