Logo IHB Deutsche Akademie png
Cursuri an academic

Cursuri intensive de vară - germană copii (7 - 16 ani)

Vara e anotimpul lejerităţii. Aer de vacanţă, bună dispoziţie, vreme frumoasă, relaxare. Condiţii ideale pentru a face ceva greu cu uşurinţă. Ceva cum ar fi învăţarea limbii germane. Căci dacă în restul anului nu eşti poate dispus să îţi angajezi copilul într-un demers de lungă durată care nu ştii dacă îl va bucura sau nu, acum e momentul să tatonezi cu succes: va prinde oare germana din zbor?

Cursurile intensive de vară pe care le-am pregătit pentru copilul tău la Die Deutsche Akademie Bukarest îi dau acestuia ocazia să „deguste” germana în „porţii” de câte o săptămână sau două, descoperind chichiţele limbii teutonilor alături de profesori atenţi şi creativi şi de colegi din aceeaşi grupă de vârstă şi cu acelaşi nivel lingvistic.

Şi cine ştie? Poate că flirtul cu germana din vara aceasta se va transforma într-o pasiune de o viaţă – aşa, cel puţin, par să prefigureze temele cursurilor, supertentante!

Copiii vor fi ghidați de simpatica noastră mascotă, Kuki, pe toată perioada verii.

Lecțiile se vor desfășura online, pe Zoom.

Frecvența este de o sesiune de 2 ore pe zi, de luni până vineri. Intervale orare: 9.00 – 11.00, 15.00 – 17.00

Un modul de curs are 2 săptămâni. Aveți însă posibilitatea de a vă înscrie copilul fie pentru 1 săptămână (10 ore), fie pentru ambele (20 de ore).

„Das ist mein Leben! (E viaţa mea!)” 5 - 9 iulie

În învăţarea unei limbi străine, prima provocare este să vorbim despre noi. Iar apoi să aflăm câte ceva despre cei din jur. Vrem să ne împrietenim, să ne cunoaştem şi să pornim într-o călătorie plină de surprize în lumea limbii germane.

Aşa că îi invităm pe copii să se descopere atât pe ei, cât şi pe prietenii lor folosind limba germană, să se distreze găsind hobbyuri comune şi să exploreze lumea înconjurătoare, care are atât de multe de oferit!

 

În acest modul, copiii vor învăţa despre familie, prieteni, activităţi din timpul liber şi vor lega prietenii frumoase cu colegii. Pentru a se cunoaşte bine, cei mici vor învăţa să pună întrebări şi să răspundă, la rândul lor, să vorbească despre lucrurile care le sunt dragi. Cine spune că limba germană e prea grea nu a participat la „It’s my life!”… 😊

„Ferien & Feiern! (Vacanţă? Distracţie!)” 12 - 23 iulie

Care e primul instrument de lucru al copiilor? Care este cea mai serioasă treabă a lor? Joaca, bineînțeles! Pentru ei, lumea este un mare teren de joacă, plin de posibilităţi. Ce se întâmplă când combinăm această ocupaţie cu ideea de vacanță și cu cea de învățare? Păi… se lasă cu distracţie, concursuri, creativitate, călătorii fel de fel – de la clasicul parc la alte culturi și țări, la mare, la munte, oriunde. Căci… doar e vacanță! 😊

Îi invităm pe copii să-și petreacă vacanța în germană, să se distreze în germană învățând despre diversele locuri unde putem călători, ce este nevoie să ne luăm în bagaje, cum să ne pregătim pentru vremea de acolo, ce activități să facem, ce să vizităm și explorăm, ce delicii să savurăm în vacanță și ce prietenii să legăm!

 

În acest modul, copiii se vor orienta către descoperirea unor destinații de vacanță împreună şi cooperare prin joc – pe scurt, aventură și camaraderie. 

„Ich bin ein Superheld / eine Superheldin (Şi eu sunt un Supererou!)” 26 iulie - 6 august

Cu siguranță fiecare dintre noi și-a dorit la un moment dat să aibă o SUPERputere. Iar în copilărie visăm să fim ca eroii pe care-i admirăm: să putem zbura, să ridicăm un zgârie-nori într-o mână, să devenim invizibili sau să învingem forțele răului. Fie că vorbim de benzi desenate, cărți, filme sau pur și simplu viața noastră de zi cu zi, SUPEReroii sunt peste tot!

În acest curs, copiii vor învăța despre personaje clasice celebre sau mai misterioase, despre înfățișarea, resursele și abilitățile lor, dar vor descoperi și ce se ascunde în spatele fiecărei povești cu supereroi.

 

În plus, vor trece din sfera imaginarului în realitatea ce-i înconjoară, descoperind „puterile” pe care le au chiar ei: super-emoțiile lor, super-abilitățile de care poate nu sunt conştienţi, încă, și cum în fiecare dintre noi aşteaptă să iasă la lumină câte un super-erou, un super OM!

„Kunst und Handwerk (Mari mici artişti)” 9 - 20 august

Ce poate fi mai frumos decât să îţi petreci timpul îmbinând două dintre activităţile tale preferate? Prima este vorbirea în germană, iar a doua… o va alege fiecare copil în parte.

Oricare ar fi arta sau meşteşugul preferat al celor mici, la acest modul ei îşi vor putea dezvolta talentele artistice concomitent cu exersarea limbii germane. Bucurându-se din plin de creativitate artistică şi de libertate de exprimare.

La „Arts and crafts”, copiii vor învăţa lucruri noi despre o mulţime de activităţi din zona artelor (muzică, pictură, dans, sport, poate chiar artă culinară), vor ajunge să descrie în germană abilităţi şi hobbyuri, iar la final vor lua parte la Festivalul „Vara Artelor”, unde toţi vor avea ocazia să se mândrească cu arta creată chiar de ei.

„Kinowelt (În lumea filmelor)” 23 august - 3 septembrie

Lumea filmelor și a desenelor animate a fost mereu una perfectă pentru copii. Chiar dacă uneori contextul ne poate lega temporar de un loc… creativitatea noastră ne poate duce oriunde! Așa cum însuși Einstein frumos a spus, „Logica te va duce din punctul A în punctul B. Imaginaţia te va duce oriunde”… Și exact asta ne propunem și noi! Folosindu-ne de puterea imaginației, vom descoperi noi lumi de pe tărâmul fanteziei, ne vom lăsa inspirați de povești, desene, clipuri, fire narative și personaje nemaipomenite care ne vor îmbogăți nu doar germana, ci și felul de a fi!

În lecțiile din acest modul, copiii vor participa la activități înaintea, în timpul şi ulterior vizionării unei secvențe de film sau desen animat; vor descoperi funcțiile limbajului (de exemplu, a cere și a oferi informații, a discuta despre subiecte specifice vârstei lor); vor vorbi despre personajele preferate; și, intrând în pielea acestora, își vor dezvolta curajul de a apărea în fața publicului, având ca modele protagoniştii pe care îi admiră din povești și din desene.